προορισμός…γεύση!

Κρεμ μπρουλέ με εσπρέσο, παγωμένες

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 45 mins Rest Time 2 hrs Total Time 3 hrs 15 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς 6 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια (ή 6 μικρά μεταλλικά μπολάκια για κρέμα καραμελέ, ακόμα και μιας χρήσης) και τα βάζω σε ένα ταψάκι.

  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε χαμηλή φωτιά και, πριν κάψουν, ρίχνω τον καφέ και το ποτό. Ανακατεύω καλά. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τους κρόκους με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να φτιάξω ένα πηκτό και αρκετά ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω σταδιακά το ζεστό (όχι καυτό) μείγμα της κατσαρόλας, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και οι κρέμα που θα προκύψει να γίνει πιο ρευστή αλλά λεία. Τη σουρώνω από λεπτή σήτα και τη μοιράζω στα μπολάκια. Ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι η επιφάνειά της μόλις που να δείχνει στερεοποιημένη.

  4. Βγάζω τις κρέμες και τις αφήνω να κρυώσουν τελείως σε θερμοκρασία δωματίου –όσο κρυώνουν θα πήζουν και θα στερεοποιούνται. Τις βάζω στην κατάψυξη για 1 ώρα, μέχρι να παγώσουν και να σφίξουν καλά.

  5. Λίγο πριν σερβίρω, πασπαλίζω τις κρέμες με την καστανή ζάχαρη. Αν έχω το ειδικό φλόγιστρο για κρεμ μπρουλέ, καραμελώνω για ελάχιστα δευτερόλεπτα τη ζάχαρη. Διαφορετικά, προθερμαίνω το γκριλ στην πιο υψηλή θερμοκρασία και βάζω τις κρέμες σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου για 1 - 2 λεπτά το πολύ, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Τις σερβίρω αμέσως.

Keywords: κρεμ μπρουλε παγωμενες

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Really good!