Κλαφουτί με σύκα και τυρί κρέμα
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Αλείφω με βούτυρο ένα παραλληλόγραμμο σκεύος 20x30 εκ. και το αφήνω στην άκρη. Πλένω τα σύκα, τα σκουπίζω και τα κόβω στη μέση ή σε μικρότερα κομμάτια. Τα σκορπίζω μέσα στο σκεύος.
-
Βάζω τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτω το γάλα, την κανέλα και ανακατεύω. Τέλος, προσθέτω το τυρί κρέμα και χτυπάω για 1 λεπτό ακόμη.
-
Αδειάζω την κρέμα μέσα στο σκεύος και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Βγάζω το κλαφουτί από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει. Σερβίρω με παγωτό.