Cinnamon Cake
Υλικά
Για την επικάλυψη
Για το γλάσο
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
-
Βάζω το χλιαρό γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και 1 κουταλιά από το αλεύρι στον κάδο της κουζινομηχανής και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά.
-
Προσθέτω τη μαρμελάδα, το βούτυρο και τη βανίλια και ξεκινάω να δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο. Αρχίζω να προσθέτω το αλεύρι και το αλάτι ενώ ζυμώνω σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει. Σταματάω το μίξερ, σκεπάζω με μεμβράνη τον κάδο και αφήνω στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.
Για τη συναρμολόγηση
-
Βουτυρώνω καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση). Σε ένα μπολάκι ανακατεύω την καστανή ζάχαρη και την κανέλα από τα υλικά της επικάλυψης. Σε ένα άλλο μπολάκι βάζω το λιωμένο βούτυρο.
-
Αδειάζω τη ζύμη στο πάγκο της κουζίνας και την κόβω σε μικρά μπαλάκια (περίπου 40-50 κομμάτια). Πλάθω ελαφρά σε μπαλάκι, το βουτάω πρώτα στο λιωμένο βούτυρο και μετά στην κανελοζάχαρη και το βάζω στη φόρμα. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλα τα κομμάτια της ζύμης. Όσο βούτυρο μου έχει απομείνει το ρίχνω ραντιστά και πασπαλίζω με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη.
-
Σκεπάζω την φόρμα και την αφήνω σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
User Reviews
Εξαιρετικό!! Απίθανο!! Συγχαρητήρια!! Εγώ σας είδα στο OPEN σήμερα και επειδή δεν πρόλαβα τη συνταγή την έψαξα στην ιστοσελίδα σας.
(επειδή διάβασα τα προηγούμενα σχόλια ‘μαρμελάδα φράουλα’ αναφέρεται και στο videaki και στην συνταγή. Και γενικά το τι γεύση θα έχει η μαρμελάδα το θεωρώ ήσσονος σημασίας, γιατί προσωπικά μου αρέσει να βάζω το προσωπικό μου στοιχείο σε κάθε συνταγή. Ποτέ δε θα φτιάξω κάτι ακριβώς όπως το διαβάζω. Μεγαλύτερη σημασία για μένα έχει η δοσολογία και η σειρά που μπαίνουν τα υλικά.)
Θα ήθελα μόνο να ξέρω τι προτείνετε κα Νικολάου για όσους δεν έχουν κουζινομηχανή: τι θα μπορούσαν να κάνουν. Για παράδειγμα με μίξερ χειρός θα έχουμε αξιοπρεπές αποτέλεσμα; Ή θα πρέπει να το δουλέψουμε περισσότερο με τα χέρια; Η ίδια συνταγή υποθέτω ισχύει και για ρολάκια κανέλας. Σωστά;
Και πάλι σας ευχαριστούμε για τα ωραία απογεύματα που μας χαρίζετε!
Φίλη μου Μαρία… αγαπώ τους ανθρώπους που βλέπουν μια συνταγή και βάζουν το προσωπικό τους στοιχείο. Φυσικά και αν έχεις δική σου μαρμελάδα (δεν είναι απαραίτητο να είναι φράουλα) μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και να το απογειώσεις.
Σχετικά με την κουζινομηχανή και το μίξερ χειρός…
Με το μίξερ δεν θα γίνει όπως πρέπει γιατί δεν έχει τη δύναμη που έχει μια στιβαρή κουζινομηχανή. Σίγουρα όμως, τα χεράκια μας είναι ότι καλύτερο γιατί έχεις άμεση επαφή με τη ζύμη και μπορείς να καταλάβεις την υφή της.
… και ναι… η ζύμη θα γίνει τέλεια ρολάκια κανέλας…
Θα περιμένω νέα σου για τα μαγειρικά σου «ταξίδια»!
Πολλά φιλάκια
Ντίνα
Μολις το εφτιαξα πολυ ωραιο!!Ειχα μαρμελαδα ροδακινο κ εγινε τελειο!
Καλημέρα κ.Νικολάου. Υπέροχη η συνταγή για το κέικ cinnamon rolls αλλά στα υλικά αναφέρεται μαρμελάδα φράουλα ενώ στην εκτέλεση σάλτσα μήλου. Σας παρακαλώ να το διορθώσετε θέλω να το κάνω. Ευχαριστώ.