Chocoflan – Το μαγικό κέικ
Υλικά
Για το κέικ
Για το φλαν
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για το κέικ
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω πολύ καλά μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
-
Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το φτερό για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό και τον κρόκο και συνεχίζω το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω σε 3 δόσεις και εναλλάξ τα στεγνά υλικά και το ξινόγαλο.
-
Σταματάω το μίξερ και μεταφέρω το μείγμα στη φόρμα. Ισιώνω καλά με μια σπάτουλα και το αφήνω στην άκρη.
Για το φλαν
-
Βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Αδειάζω απαλά τον χυλό επάνω στο μείγμα του κέικ.
Για το ψήσιμο
-
Σκεπάζω καλά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και την τοποθετώ μέσα σε ένα βαθύ ταψί. Ρίχνω στο ταψί ζεστό νερό μέχρι να φτάσει στο μέσο της φόρμας και μεταφέρω στο φούρνο. Ψήνω για 1 ώρα και 20 λεπτά.
-
Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και τη μεταφέρω σε σχάρα. Την αφήνω για 3 ώρες για να κρυώσει εντελώς πριν την αναποδογυρίσω. Περνάω με ένα μαχαίρι τις άκρες τις φόρμας για να ξεκολλήσω το κέικ και αναποδογυρίζω σε πιατέλα. Χτυπάω το καραμελωμένο γάλα με το σύρμα και το ρίχνω επάνω στo γλύκισμα. Αφήνω το κέικ στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το σερβίρω.
User Reviews
Πολύ ωραίο τέλεια ισορροπία γεύσεων..