Cheesecake ψημένο με μήλα
Υλικά
Για τη βάση
Για την κρέμα
Για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Για τη βάση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C ψήσιμο πάνω κάτω. Βουτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι 22x33 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί το οποίο βουτυρώνω επίσης.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Δουλεύω για λίγα λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
-
Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και πιέζω με τις παλάμες μου για να δημιουργηθεί μια συμπαγής και ισόπαχη βάση. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο και αφήνω τη βάση να κρυώσει.
Για την κρέμα
-
Βάζω το τυρί κρέμα και το γιαούρτι και χτυπάω για λίγο με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά. Προσθέτω τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά, τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα για 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτω το αλεύρι πασπαλιστά και ανακατεύω με μια μαρίζ να ενωθεί στο μείγμα.
-
Βάζω τα κομμένα μήλα σε ένα μπολ, προσθέτω τα μπαχαρικά και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύω καλά.
Για το cheesecake
-
Σκορπίζω τα μήλα στην μισοψημένη βάση για να απλώσουν παντού. Αδειάζω την κρέμα και ισιώνω καλά.
-
Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά για την επιφάνεια και δουλεύω με τα δάχτυλά μου για να δημιουργηθεί ένα μείγμα σαν χοντροτριμμένα ψίχουλα. Αδειάζω τα ψίχουλα στην επιφάνεια της κρέμας ώστε να την καλύψω καλά.
-
Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά. Κατεβάζω τη θερμοκρασία στους 160°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη.
-
Βγάζω το ταψί από το φούρνο και το αφήνω για 1-2 ώρες να κρυώσει. Σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 5 ώρες (ή όλη τη νύχτα).