προορισμός…γεύση!

Cheesecake ψημένο με μαρμελάδα και κόκκινα φρούτα

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 40 mins Rest Time 30 mins Total Time 1 hr 30 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 8 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί της βάση μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 24-26 εκ.

  2. Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και δουλεύω με διακοπτώμενη ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λασπώδες μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής, ισόπαχη βάση. Καλύπτω τη φόρμα με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το τυρί. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν στην κρέμα. Αρχίζω να προσθέτω τα αυγά σταδιακά (1 τη φορά) και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα αφράτο και απαλό.

  4. Βγάζω τη φόρμα με τη βάση από το ψυγείο, αδειάζω την κρέμα και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει καλά.

  5. Το ξεφορμάρω, απλώνω την μαρμελάδα, την χτυπημένη κρέμα και σκορπίζω τα κόκκινα φρούτα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: cheesecake ψημενο μαρμελαδα κοκκινα φρουτα

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    ❤️ ❤️ ❤️