Cheesecake ψημένο με μαρμελάδα και κόκκινα φρούτα
Υλικά
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί της βάση μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 24-26 εκ.
-
Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και δουλεύω με διακοπτώμενη ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λασπώδες μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής, ισόπαχη βάση. Καλύπτω τη φόρμα με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το τυρί. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν στην κρέμα. Αρχίζω να προσθέτω τα αυγά σταδιακά (1 τη φορά) και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα αφράτο και απαλό.
-
Βγάζω τη φόρμα με τη βάση από το ψυγείο, αδειάζω την κρέμα και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει καλά.
-
Το ξεφορμάρω, απλώνω την μαρμελάδα, την χτυπημένη κρέμα και σκορπίζω τα κόκκινα φρούτα. Σερβίρω αμέσως.
User Reviews
❤️ ❤️ ❤️