προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 mins Cook Time 75 mins Total Time 1 hr 45 mins Servings: 8

Υλικά

Για την κρέμα

Για τα φύλλα

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Off On

Για το σιρόπι

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 2 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.

Για το cheesecake

  1. Βουτυρώνω και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20 εκ. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το τυρί κρέμα και το γιαούρτι. Προσθέτω τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν σε μια ομοιογενή και αφράτη κρέμα. Αφήνω την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.

  3. Στρώνω στη φόρμα 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα μεταξύ τους και πασπαλίζω με λίγους ξηρούς καρπούς. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο στρώνοντας ανά δύο τα φύλλα και πασπαλίζοντας με τους ξηρούς καρπούς μέχρι να τελειώσουν. Αφού στρώσω τα δύο τελευταία φύλλα ρίχνω την κρέμα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Με ένα ψαλίδι κόβω τα φύλλα που περισσεύουν από τη φόρμα, αφήνοντας περίπου 1-2 εκατοστά επάνω από την κρέμα.

  4. Ψήνω για 60-75 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να σφίξει η κρέμα. Βγάζω από το φούρνο και με ένα πινέλο αλείφω με το κρύο σιρόπι.

Keywords: Cheesecake,μπακλαβάς
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *