προορισμός…γεύση!

Ένα cheesecake με άρωμα Ελλάδας. Αντί για τα ξενόφερτα τυριά που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε σας προτείνω να δοκιμάσετε τη γαλομυζήθρα. Είναι ένα μαλακό τυρί, με αλοιφώδη υφή, υπόξινη και δροσερή γεύση και άρωμα.

pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

cheesecake με γαλομυζηθρα και κολοκυθια

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 30 min Cook Time 1 hour Rest Time 1 min Total Time 1 hr 31 mins Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Ένα cheesecake με άρωμα Ελλάδας. Αντί για τα ξενόφερτα τυριά που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε σας προτείνω να δοκιμάσετε τη γαλομυζήθρα. Είναι ένα μαλακό τυρί, με αλοιφώδη υφή, υπόξινη και δροσερή γεύση και άρωμα.

Υλικά

Για τη βάση

Για το cheesecake

Για το σερβίρισμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για τη βάση:

  1. Ρίχνω τα κράκερς σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι μέχρι να βραχούν καλά τα κράκερς.

    blank
  2. Βάζω ένα τσέρκι με διάμετρο 22 εκ. επάνω σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Αδειάζω εκεί το μίγμα, το απλώνω και το πατάω για να καλύψει ομοιόμορφα το εσωτερικό του τσερκιού.

    blank
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

    blank

Για την κρέμα:

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμυδάκια και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω τους κύβους των κολοκυθιών, αλατοπιπερώνω και σοτάρω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αδειάζω σε ένα μπολ στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τα αφήνω εκεί να στραγγίξουν μέχρι να φτιάξω την κρέμα.

    blank
  2. Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.

    blank
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά τους κρόκους των αυγών, την γαλομυζήθρα, την γραβιέρα και το γιαούρτι. Αλατίζω ελάχιστα και πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτω τον άνιθο, το μίγμα με τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια και ανακατεύω καλά. Ρίχνω τη μισή μαρέγκα και ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Προσθέτω και την υπόλοιπη και ανακατεύω με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθεί με το μίγμα αλλά να μη χάσει τον όγκο της.

    blank
  4. Αδειάζω το μίγμα επάνω στη βάση με τα κράκερς και ισιώνω την επιφάνεια. Ψήνω για 1 ώρα μέχρι να σφίξει η κρέμα.

    blank
  5. Αφήνω το cheesecake να κρυώσει εντελώς, στολίζω με τις ψημένες φέτες κολοκυθιού και σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 6


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: cheesecake γαλομυζηθρα κολοκυθια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

Απάντηση