Κέικ σιροπιαστό με κρέμα και φυστίκι Αιγίνης
Υλικά
Για το κέικ
Για το σιρόπι καραμέλας
Για την κρέμα
Εκτέλεση
Για το κέικ
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Βάζω τα αυγά και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάω με το σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί έναν ενιαίο μείγμα.
-
Αδειάζω το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψάκι 20x25 εκ. και ψήνω για 30 λεπτά. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
Για το σιρόπι
-
Βάζω την ζάχαρη σε μια φαρδιά κατσαρόλα και την ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει. Ρίχνω σταδιακά το βραστό νερό -η καραμέλα θα στερεοποιηθεί- και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η καραμέλα και να γίνει σιρόπι.
Για την κρέμα
-
Βάζω το βούτυρο και το αλεύρι σε μια κατσαρολίτσα και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να καβουρδιστεί ελαφρά το αλεύρι. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο και τη βανίλια και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην κρέμα) και αφήνω την κρέμα να κρυώσει.
User Reviews
Exceptional!