Κέικ «πασχαλινή μαρουλοσαλάτα»
Υλικά
Για την επιφάνεια
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο μια στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι διαμέτρου 22 εκ.
-
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το σύρμα και προσθέτω το γάλα και το ηλιέλαιο. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Τέλος, προσθέτω την γραβιέρα, το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύω καλά να σκορπίσουν στο μίγμα και το αδειάζω στη φόρμα.
-
Ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά. Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το ξεφορμάρω και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω το γιαούρτι και το κατίκι. Αδειάζω το μείγμα στο κέικ και το ισιώνω με ένα κουτάλι. Στολίζω με ραπανάκια και άνηθο και σερβίρω.
User Reviews
Tastes great!