προορισμός…γεύση!

Κέικ μελιού με πορτοκάλι

Κέικ μελιού με πορτοκάλι

1 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 15 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6

Υλικά

Για το γλάσο

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια (ή δύο μικρές) φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση και την αφήνω στην άκρη. Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρύφαλο.

  2. Βάζω σε ένα μπολ το βούτυρο και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Ρίχνω τη βανίλια, το χυμό πορτοκάλι και το μέλι και χτυπάω για 1-2 λεπτά (το μείγμα θα δείχνει σαν «κομμένο» αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα).

  3. Σταματάω το μίξερ και ρίχνω τα στεγνά υλικά. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αδειάζω στη φόρμα (ή στις φορμίτσες). Ψήνω το κέικ για 60 λεπτά.

  4. Αποσύρω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει. Ξεφορμάρω το κέικ σε πιατέλα και ραντίζω με το γλάσο.

Για το γλάσο

  1. Βάζω το μέλι και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας. Μόλις λιώσει το βούτυρο και ενοποιηθεί με το μέλι αποσύρω από τη φωτιά.

Keywords: κέικ, μέλι, πορτοκάλι, κανέλα,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *