Κέικ με μελιτζάνες και κρεμμύδια χωρίς γλουτένη
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω τους κύβους από τις μελιτζάνες σε ένα μπολ, πασπαλίζω με αλάτι και τους αφήνω στην άκρη για 15-20 λεπτά να βγάλουν την πικρίλα τους. Τους ξεπλένω καλά και τους στίβω με τα χέρια μου.
-
Βάζω 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τους κύβους και τους τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Τους μεταφέρω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τους αφήνω να κρυώσουν.
-
Βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τις ροδέλες κρεμμυδιού. Αλατίζω και σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρω τα κρεμμύδια σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνω στην άκρη.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. -
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το ελαιόλαδο και το τσαλαφούτι το αλεύρι φαγόπυρου και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω καλά.
Τέλος ρίχνω τα μυρωδικά και τους κύβους μελιτζάνας και ανακατεύω απαλά να σκορπίσουν στο μείγμα. -
Βουτυρώνω ένα ταψάκι 20-22 εκ., και αδειάζω εκεί το μείγμα. Ισιώνω με ένα κουτάλι και σκορπίζω τις ροδέλες κρεμμυδιού πιέζοντάς τες λίγο να μισοβυθιστούν.
Ψήνω το κέικ στο φούρνο για 45 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί καλά.
Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το κέικ να κρυώσει. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Tastes great!