προορισμός…γεύση!

Κέικ με μελιτζάνες και κρεμμύδια χωρίς γλουτένη

Κέικ με μελιτζάνες και κρεμμύδια χωρίς γλουτένη

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr 5 mins Servings: 10

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω τους κύβους από τις μελιτζάνες σε ένα μπολ, πασπαλίζω με αλάτι και τους αφήνω στην άκρη για 15-20 λεπτά να βγάλουν την πικρίλα τους. Τους ξεπλένω καλά και τους στίβω με τα χέρια μου.

  2. Βάζω 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τους κύβους και τους τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Τους μεταφέρω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τους αφήνω να κρυώσουν.

  3. Βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τις ροδέλες κρεμμυδιού. Αλατίζω και σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρω τα κρεμμύδια σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνω στην άκρη.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.

  4. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το ελαιόλαδο και το τσαλαφούτι το αλεύρι φαγόπυρου και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω καλά.
    Τέλος ρίχνω τα μυρωδικά και τους κύβους μελιτζάνας και ανακατεύω απαλά να σκορπίσουν στο μείγμα.

  5. Βουτυρώνω ένα ταψάκι 20-22 εκ., και αδειάζω εκεί το μείγμα. Ισιώνω με ένα κουτάλι και σκορπίζω τις ροδέλες κρεμμυδιού πιέζοντάς τες λίγο να μισοβυθιστούν.
    Ψήνω το κέικ στο φούρνο για 45 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί καλά.
    Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το κέικ να κρυώσει. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω αμέσως.

Keywords: κέικ με μελιτζάνες,κρεμμύδια χωρίς γλουτένη

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Tastes great!