προορισμός…γεύση!

Κέικ βουτυράτο με φρέσκα κεράσια και σάλτσα κεράσι

Κέικ βουτυράτο με φρέσκα κεράσια και σάλτσα κεράσι

5 from 1 vote
3 Add to Favorites
Prep Time 30 hrs Cook Time 45 mins Total Time 30 hrs 45 mins Servings: 10

Υλικά

Για το κέικ

Για τα κεράσια

Για την σάλτσα κεράσι

Για το στόλισμα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.
    Ξεκινάω με το κέικ κοσκινίζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο, υπόλευκο μείγμα. Προσθέτω το 1 αυγό και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα. Κατόπιν προσθέτω και το δεύτερο αυγό και συνεχίζω να χτυπάω το μείγμα μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προσθέτω την μαρμελάδα, την βανίλια και μόλις ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά ρίχνω σταδιακά και σε δόσεις τα στερεά υλικά (αλεύρι-μπέικιν-αλάτι), εναλλάξ με τα υγρά (γάλα και χυμό).

  3. Προετοιμάζω τη φόρμα με τα κεράσια. Βάζω τις 2 κουταλιές βούτυρο σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση, διαμέτρου 20 εκ. Βάζω τη φόρμα στον ζεστό φούρνο και την αφήνω για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

  4. Βγάζω τη φόρμα πιάνοντάς την με μια πετσέτα και την στροβιλίζω για να αλειφθεί από το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετώ τη φόρμα επάνω σε ένα ξύλο κοπής και ρίχνω μέσα τα κεράσια. Προσθέτω τις 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη και ανακατεύω. Αδειάζω το μείγμα του κέικ και ισιώνω την επιφάνεια. Ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί και αν δω ότι είναι ακόμη υδαρό, συνεχίζω για 5-10 λεπτά ακόμα.

  5. Βγάζω το κέικ από το φούρνο και το αφήνω για 15-20 λεπτά. Το αναποδογυρίζω σε πιατέλα και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.

Για τη σάλτσα κεράσι

  1. Πλένω τα κεράσια και αφαιρώ τα κουκούτσια τους. Τα βάζω σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτω τη ζάχαρη και το νερό. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 20 λεπτά.

  2. Τοποθετώ ένα σουρωτήρι επάνω σε ένα μπολ και μεταφέρω λίγα λίγα τα κεράσια μέσα στο σουρωτήρι. Πιέζω με ξύλινο κουτάλι για να πάρω τους χυμούς και τη σάρκα τους.

  3. Βάζω τον πολτό σε μια καθαρή κατσαρόλα και προσθέτω τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύω στο χυμό κεράσι το κορν φλάουρ και το προσθέτω κι αυτό στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.

  4. Μαγειρεύω για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω τη σάλτσα να κρυώσει και περιχύνω το κέικ. Στολίζω με λίγα φρέσκα κεράσια και σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.

Keywords: κέικ βουτυράτο με φρέσκα κεράσια,σάλτσα κεράσι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Yummy