Κέικ bundt πορτοκάλι
Υλικά
Για το γλάσο
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 24-25 εκ. Σε ένα μπολ, κοσκινίζω μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάω με το φτερό για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτω τα αυγά και τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και να δημιουργηθεί ένα αφράτο, υπόλευκο μείγμα.
-
Σταματάω το μίξερ, βγάζω τον κάδο στον πάγκο της κουζίνας και αρχίζω να προσθέτω σταδιακά και εναλλάξ, το αλεύρι και το χυμό πορτοκαλιού, ενώ ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Τέλος, προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού και το κάρδαμο και ανακατεύω απαλά.
-
Μεταφέρω το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα, ισιώνω την επιφάνεια με ένα μαχαίρι και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα ξύλινο σουβλάκι και αν βγει καθαρό, αποσύρω από το φούρνο.
-
Αφήνω το κέικ να σταθεί για 15 λεπτά και αναποδογυρίζω σε σχάρα. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς.