Κέικ αρωματικό με ελληνικό καφέ
Υλικά
Εκτέλεση
-
Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο, ώσπου να γίνει κρέμα. Σταδιακά προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνω ένα – ένα τα αβγά. Συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά.Χαράζω το λοβό της βανίλιας κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαιράκι και ρίχνω τα σποράκια στο παραπάνω μίγμα.Προσθέτω το γιαούρτι και το αλεύρι.
-
Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά και χωρίζω τι μίγμα σε τρία ίσα μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτω τον ελληνικό καφέ και ανακατεύω με ένα κουτάλι. Βουτυρώνω τη φόρμα του κέικ και ρίχνω το ένα μέρος σκέτου μίγματος.Συνεχίζω με το μίγμα που έχω προσθέσει τον ελληνικό καφέ, απλώνω καλά και συνεχίζω με το τρίτο σκέτο μίγμα.
-
Ψήνω το κέικ στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.Αποσύρω από το φούρνο, αφήνω το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρω σε μια πιατέλα και το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
Note
Μπορείτε,αν θέλετε,να αντικαταστήσετε τον ελληνικό καφέ με 1 κουταλιά της σούπας εσπρέσο ή 2 κουταλιές της σούπας εσπρέσο ή 2 κουταλιές της σούπας καφέ φίλτρου.
User Reviews
Exciting!