προορισμός…γεύση!

Σαλάτα Caesar με τριβέλι, κοτόπουλο και ξινόμηλο

0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 25 mins Total Time 40 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4

Υλικά

Για τη σαλάτα

Για το ντρέσινγκ

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Πλένω το φιλέτο κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνω και το βάζω σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Το ψήνω για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  2. Βάζω το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ψήνω μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
    Βγάζω το μπέικον από το τηγάνι και χωρίς να το καθαρίσω ρίχνω τους κύβους του ψωμιού. Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με το σκόρδο και τα σοτάρω ανακινώντας τακτικά το τηγάνι μέχρι να ξεροψηθούν.

  3. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω το τριβέλι και το βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνω και το κρατάω στην άκρη.

Για το ντρέσινγκ

  1. Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να διαλυθούν οι αντζούγιες και το σκόρδο.

Συναρμολόγηση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα βρασμένα ζυμαρικά και το μαρούλι. Ψιλοκόβω το μπέικον και το κοτόπουλο και το προσθέτω στο μπολ. Προσθέτω το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύω καλά. Σκορπίζω τα κρουτόν, τις φέτες του μήλου, λίγα φλέικς παρμεζάνας και τελειώνω με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: σαλάτα, caesar salad, κοτόπουλο, μπέικον, τριβέλι, ξινόμηλο, σαλατοφαγητό, μαρούλι,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *