προορισμός…γεύση!

Burger με πράσινο ψωμάκι και μπιφτέκι κοτόπουλου με βρώμη

0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 25 mins Rest Time 1 hr Total Time 1 hr 55 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 8

Υλικά

Για το ψωμάκι

Για τα burgers

Για τη σάλτσα μουστάρδας

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τα ψωμάκια

  1. Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνω 1 κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτω το σπανάκι. Το σοτάρω μέχρι να πέσει ο όγκος του και να μαραθεί και αποσύρω από τη φωτιά. Στραγγίζω καλά το σπανάκι και το αφήνω να κρυώσει. Το μεταφέρω σε μπλέντερ και το πολτοποιώ μέχρι να γίνει κρέμα.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το γάλα σκόνη και τη μαγιά. Προσθέτω το αυγό και τον πουρέ από το σπανάκι και το σπορέλαιο και ξεκινάω να ζυμώνω με τον γάντζο. Ρίχνω το αλάτι και αρχίζω να προσθέτω το νερό (η ποσότητα που θα προσθέσω εξαρτάται από την υγρασία που έχει το σπανάκι), ζυμώνοντας για 6-8 λεπτά (αν ζυμώσω με τα χέρια χρειάζεται περίπου 10-12 λεπτά) μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη. Μεταφέρω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω να διπλασιαστεί για 1 ώρα.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Χωρίζω τη ζύμη σε 8 burger βάρους 80-90 γρ. και πλάθω σε στρογγυλά μπαλάκια. Τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζω και τα αφήνω για 30 λεπτά να φουσκώσουν.

  4. Αλείφω τα ψωμάκια με λίγο γάλα, πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι και ψήνω για 20-25 λεπτά. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.

Για τα burger

  1. Σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χάρτι, βάζω τα μπιφτέκια. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αερόθερμο για 20-25 λεπτά.

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά.

Για το σερβίρισμα

  1. Κόβω τα ψωμάκια στη μέση και απλώνω αρκετή από τη σάλτσα μουστάρδας. Βάζω λίγη κέτσαπ, στρώνω φύλλα σπανάκι, 1 φέτα κασέρι, πίκλες και το μπιφτέκι. Σκεπάζω με τα άλλα ψωμάκια και σερβίρω.

Keywords: burger, μπέργκερ, πράσινο ψωμάκι, μπιφτέκι κοτόπουλου, σάλτσα μουστάρδας,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *