Burger με πράσινο ψωμάκι και μπιφτέκι κοτόπουλου με βρώμη
Υλικά
Για το ψωμάκι
Για τα burgers
Για τη σάλτσα μουστάρδας
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τα ψωμάκια
-
Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνω 1 κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτω το σπανάκι. Το σοτάρω μέχρι να πέσει ο όγκος του και να μαραθεί και αποσύρω από τη φωτιά. Στραγγίζω καλά το σπανάκι και το αφήνω να κρυώσει. Το μεταφέρω σε μπλέντερ και το πολτοποιώ μέχρι να γίνει κρέμα.
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το γάλα σκόνη και τη μαγιά. Προσθέτω το αυγό και τον πουρέ από το σπανάκι και το σπορέλαιο και ξεκινάω να ζυμώνω με τον γάντζο. Ρίχνω το αλάτι και αρχίζω να προσθέτω το νερό (η ποσότητα που θα προσθέσω εξαρτάται από την υγρασία που έχει το σπανάκι), ζυμώνοντας για 6-8 λεπτά (αν ζυμώσω με τα χέρια χρειάζεται περίπου 10-12 λεπτά) μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη. Μεταφέρω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω να διπλασιαστεί για 1 ώρα.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Χωρίζω τη ζύμη σε 8 burger βάρους 80-90 γρ. και πλάθω σε στρογγυλά μπαλάκια. Τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζω και τα αφήνω για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
-
Αλείφω τα ψωμάκια με λίγο γάλα, πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι και ψήνω για 20-25 λεπτά. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.
Για τα burger
-
Σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χάρτι, βάζω τα μπιφτέκια. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αερόθερμο για 20-25 λεπτά.
Για τη σάλτσα
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά.