Μπριζόλες αγριογούρουνου μαρινάτες με σάλτσα μύρτιλων
Υλικά
Για τη μαρινάδα
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
-
Πλένω και σκουπίζω καλά τις μπριζόλες. Σε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί ρίχνω όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύω καλά. Βάζω εκεί τις μπριζόλες, τις γυρίζω μερικές φορές για να βραχούν καλά, σκεπάζω το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 24 ώρες στο ψυγείο. Στο διάστημα αυτό γυρίζω τις μπριζόλες όσο συχνά μπορώ για να μαριναριστούν ομοιόμορφα.
-
Τις στραγγίζω (σουρώνω τη μαρινάδα και την κρατάω κατά μέρος) και τις σκουπίζω καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τις μπριζόλες ανά δύο, για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Μεταφέρω τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο ταψί, τις περιχύνω με τη μαρινάδα και με το λάδι του τηγανιού και τις ψήνω για 15 λεπτά, χωρίς να τις γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν.
Για τη σάλτσα
-
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κοχλάσουν. Βράζω για 2 λεπτά, ανακατεύοντας και αποσύρω από τη φωτιά. Πολτοποιώ τη σάλτσα στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής.
-
Σερβίρω τις μπριζόλες αμέσως και τις σερβίρω με τη σάλτσα μύρτιλων. Το ιδανικό συνοδευτικό είναι τραχανάς γλυκός, μαγειρεμένος με μαύρες σταφίδες.
User Reviews
Flavorful