Μπριοσάκια αφράτα με ινδοκάρυδο
Υλικά
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
-
Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω τη ζάχαρη, το αυγό, το σπορέλαιο, το γάλα και τη μαγιά διαλυμένη με τα δάχτυλα. Ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και προσθέτω τελευταίο το αλάτι. Ζυμώνω για λίγα λεπτά μέχρι να σκορπίσει στη ζύμη και την μεταφέρω σε αλευρωμένο πάγκο. Ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Σκεπάζω το μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει.
-
Μεταφέρω τη φουσκωμένη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και με τον πλάστη ανοίγω σε παραλληλόγραμμο διαστάσεων 55x45 εκ. (η μακριά πλευρά προς το σώμα μου).
-
Βάζω σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης και ανακατεύω με μια σπάτουλα για να ενωθούν.
-
Με το ροδάκι της πίτσας κόβω περίπου ½ εκατοστό από την περίμετρο για να ισιώσω τις πλευρές. Αδειάζω το μείγμα στη ζύμη και το απλώνω με μια σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια.
-
Σηκώνω με προσοχή τη ζύμη μέχρι τη μέση και την διπλώνω καλύπτοντας την άλλη μισή, δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο 55x20 εκ. Κόβω με το ροδάκι σε 15 λεπτές λωρίδες. Τυλίγω την κάθε λωρίδα σε ρολάκι και το τοποθετώ σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μεταξύ τους περίπου 1 εκατοστό απόσταση. Σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω να φουσκώσουν για 45-50 λεπτά.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 175°C με αέρα. Αλείφω τα μπριοσάκια με λίγο γάλα και τα ψήνω για 30 λεπτά. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, μεταφέρω (μαζί με το αντικολλητικό χαρτί) τα μπριοσάκια σε σχάρα και τα αλείφω με μαρμελάδα βερίκοκο και πασπαλίζω με λίγο ινδοκάρυδο.
User Reviews
Wow, this amazing!
Wow, this amazing!