Μπριος στεφάνι γεμιστό με κρέμα βανίλια
Υλικά
Για τη ζύμη
Για την κρέμα
Εκτέλεση
Για την κρέμα
-
Βάζω το γάλα και τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνω μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Βάζω τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους και το αυγό σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής κρέμα. Προσθέτω σε αργή ροή το καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
-
Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα, την μεταφέρω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο. Ανακατεύω καλά και αδειάζω την κρέμα σε καθαρό μπολ. Σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην κρέμα) και την αφήνω να κρυώσει.
Για τη ζύμη
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αυγό, το τυρί κρέμα και το βούτυρο. Προσθέτω το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνω μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη. Σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω για 2 ώρες να φουσκώσει.
Για το μπριος
-
Μεταφέρω τη μπάλα ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβω σε 12 ίσα κομμάτια. Ανοίγω το κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε στρογγυλό πιτάκι και βάζω στο κέντρο του λίγη κρέμα. Κλείνω με προσοχή δημιουργώντας ένα στρογγυλό μπαλάκι. Σκεπάζω τα μπαλάκια με μια πετσέτα και τα αφήνω για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ.
-
Με τον πλάστη, πιέζω τα μπαλάκια απαλά, για να ανοίξουν σε στρογγυλό, παχύ πιτάκι (όχι λεπτό) και τοποθετώ τα πιτάκια έτσι ώστε το ένα να μισοκαλύπτει το άλλο. Σκεπάζω και πάλι με πετσέτα και τα αφήνω για 1 ώρα να φουσκώσουν.
-
Ψήνω για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απαλά. Μόλις βγάλω από το φούρνο, αλείφω με βούτυρο και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Exciting!