προορισμός…γεύση!

Μπουτάκια πάπιας καραμελωμένα στο φούρνο

Μπουτάκια πάπιας καραμελωμένα στο φούρνο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 30 mins Total Time 1 hr Servings: 4

Υλικά

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Πλένω και στεγνώνω καλά τα μπουτάκια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζω χιαστί το παχύ δέρμα τους, φτιάχνοντας μικρά καρεδάκια. Τα αλατοπιπερώνω καλά.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα μπουτάκια για 6 - 7 λεπτά, πρώτα με το δέρμα προς τα κάτω, μέχρι να ροδίσουν καλά και στη συνέχεια τα γυρίζω για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Τα βγάζω και τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

  3. Χτυπάω στο μούλτι το βούτυρο, την πάπρικα, το κάρι και το μέλι, μέχρι να φτιάξω μια λεία πάστα. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι. Αλείφω τα μπουτάκια με την πάστα και τα αραδιάζω σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι, σε μονή στρώση.

  4. Τα ψήνω για 30 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν και να ροδίσουν, με το δέρμα προς τα πάνω, χωρίς να τα γυρίσω.

Στο μεταξύ, φτιάχνω τη σάλτσα

  1. Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ενωθούν καλά. Σταδιακά ρίχνω το ελαιόλαδο, χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα, μέχρι να φτιάξω μια λεία σάλτσα.

  2. Μοιράζω τα μπουτάκια σε πιάτα, τα περιχύνω με τη σάλτσα και συνοδεύω με μαύρο ρύζι και φυλλαράκια δεντρολίβανου.

Keywords: μπουτακια παπιας καραμελωμενα στο φουρνο

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Supreme