Μπουκιές αλμυρού κέικ με σάλτσα μυρωδικών
Υλικά
Για το κέικ
Για τη σάλτσα μυρωδικών
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C και λαδώνω ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (ή για τερίνες).
-
Χτυπάω τα αυγά με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το γάλα και το ελαιόλαδο και χτυπάω για λίγο ακόμη, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν καλά. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω τα κυβάκια των τυριών, το μέλι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύω και πάλι καλά, μέχρι να ενωθούν ομοιόμορφα στο μείγμα. Αλατοπιπερώνω προσεκτικά (τα τυριά είναι ήδη αλμυρά).
-
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω το κέικ για 45 λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς μέσα στη φόρμα και στη συνέχεια το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει τελείως, επάνω σε μια σχάρα. Το κόβω σε μικρές μπουκιές και τις βάζω σε μια πιατέλα.
Για τη σάλτσα μυρωδικών
-
Πολτοποιώ στο μούλτι τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να φτιάξω μια λεία σάλτσα. Περιχύνω τις μπουκιές του κέικ με τη σάλτσα μυρωδικών και σερβίρω.
User Reviews
Terrific
Terrific