Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα καραμέλας και σοκολάτα
Υλικά
Για την κρέμα καραμέλας
Για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Για την κρέμα καραμέλας
-
Βάζω την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, προσθέτω την άχνη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα με υφή γιαουρτιού (όχι πολύ σφιχτή).
Σε ένα άλλο μπολ βάζω το τυρί κρέμα και το καραμελωμένο γάλα και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και να ενοποιηθούν. Προσθέτω την βανίλια και την σαντιγί σε 2 δόσεις ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για την επιφάνεια
-
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, την σοκολάτα και το βούτυρο και λιώνω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζω τα φυστίκια και το μέλι στο μούλτι και τα θρυμματίζω σαν χοντρά ψίχουλα. Τα αφήνω όλα στην άκρη μέχρι να τα χρειαστώ.
Για τη συναρμολόγηση
-
«Ντύνω» με μεμβράνη ένα πυρίμαχο παραλληλόγραμμο σκεύος 20x30 εκ. Στρώνω μια σειρά από μπισκότα και απλώνω μια λεπτή δόση κρέμα καραμέλας. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα.
-
Τέλος, απλώνω την κρέμα σοκολάτας, ισιώνω με μια σπάτουλα. Στολίζω με τα θρυμματισμένα φυστίκια και αφήνω το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
-
Με τη βοήθεια της μεμβράνης, βγάζω το γλυκό σε ξύλο κοπής και κόβω σε παραλληλόγραμμα κομμάτια. Σερβίρω αμέσως.