Μπισκοτάκια αλμυρά με μαυροσούσαμο
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω το μαλακωμένο βούτυρο με το μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει λίγο. Προσθέτω το αλάτι, τον ένα κρόκο και το γάλα και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
-
Ρίχνω το κοσκινισμένο αλεύρι, σε δόσεις, συνεχίζοντας το χτύπημα με το εξάρτημα «γάντζος» ή με τα χέρια μου, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη ομοιογενή. Προσθέτω τη μισή ποσότητα μαυροσούσαμου (ή άλλου υλικού από την εισαγωγή) και ζυμώνω για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να σκορπίσει ομοιόμορφα στη ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
Ξετυλίγω τη ζύμη, την αφήνω για 15 λεπτά για να ζεσταθεί και να μαλακώσει λίγο και την απλώνω με τον πλάστη, σε μια ελαφρώς αλευρωμένη και επίπεδη επιφάνεια, μέχρι να αποκτήσει πάχος ½ εκ. Με κουπ πατ στο σχήμα που θέλω, την κόβω σε 25 μπισκοτάκια. Αν θέλω, την χωρίζω σε 25 κομμάτια και τα πλάθω σε κουλουράκια στρογγυλά ή σε κοτσιδάκια.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου και αραδιάζω εκεί όλα τα μπισκότα. Με ένα πινελάκι τα αλείφω με τον αραιωμένο κρόκο και τα πασπαλίζω με το υπόλοιπο μαυροσούσαμο (ή το υλικό που έχω επιλέξει). Τέλος, τα πασπαλίζω και με το αλάτι.
-
Τα ψήνω για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Διατηρούνται για 15 μέρες σε καλά κλεισμένο μεταλλικό ή γυάλινο δοχείο.
User Reviews
Yummy