Μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο και την άχνη και χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο, κρεμώδες μίγμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το μισό αλεύρι. Χτυπάω στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι (περίπου 2 λεπτά). Σταματάω για μια ακόμα φορά το μίξερ και προσθέτω το υπόλοιπο αλεύρι. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
-
Φτιάχνω τα μπισκοτάκια σε μισοφέγγαρα και τα τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180°C, για 12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο απαλό μπεζ χρώμα. Αφήνω τα μπισκοτάκια σε σχάρα για να κρυώσουν.
-
Σπάω τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ και την λιώνω σε μπεν μαρί. Παίρνω ένα κρύο μπισκότο, το βουτάω από τη μια μεριά στη σοκολάτα και το αφήνω επάνω σε λαδόκολλα μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
User Reviews
Mouth-watering
Mouth-watering