Μπισκότα σιροπιαστά με χαρουπάλευρο και αμύγδαλα
Υλικά
Για το σιρόπι
Για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
-
Βάζω τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω με το κουτάλι μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Δεν το βράζουμε!
Για τα μπισκότα
-
Βάζω σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και φορώντας γάντια ανακατεύω τα υλικά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτω το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και ανακατεύω. Ρίχνω τα καρύδια, το χαρουπάλευρο και ξεκινάω να ζυμώνω προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Η ποσότητα του αλεύρου εξαρτάται από το μέγεθος των αυγών. Ζυμώνω καλά και το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να μοιάζει με τη ζύμη του κουραμπιέ. Μέτρια μαλακό και βουτυράτο.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Πλάθω τα μπισκότα, βάρους 20-25 γρ., και τα αραδιάζω στη λαμαρίνα. Ψήνω για 20 λεπτά.
-
Βάζω το ινδοκάρυδο σε ένα πιάτο. Βγάζω τα μπισκότα από το φούρνο και ενώ είναι ακόμη ζεστά τα βουτάω στο σιρόπι. Τα γυρίζω 2-3 φορές και κατόπιν τα πανάρω στο ινδοκάρυδο.