προορισμός…γεύση!

Μπιφτέκια με λαχανικά και μπύρα

Μπιφτέκια με λαχανικά και μπύρα

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 25 mins Rest Time 30 mins Total Time 1 hr 15 mins Servings: 4

Υλικά

Για το ψήσιμο

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνω το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κολοκυθάκια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας ελαφρά. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Βγάζω τα υλικά από το σκεύος με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μουσκεύω τις φέτες ψωμιού στο γάλα για 5 λεπτά, τις στύβω καλά και τις ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ.

  2. Προσθέτω τα δύο είδη κιμά, τα σοταρισμένα λαχανικά, τα αυγά, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το δυόσμο. Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύω τη μπίρα με το μπέικιν πάουντερ και αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τον κιμά. Αλατοπιπερώνω και ζυμώνω το μείγμα για 8 - 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και πολύ μαλακό. Αν προκύψει πολύ ζουμερό, το «σφίγγω» με 1 - 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά.

  3. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξει το μείγμα και να αναμειχθούν τα αρώματά του. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου. Στρώνω τα καρότα και τα ραντίζω με το πετιμέζι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνω.

  4. Αλείφω τα χέρια μου με λίγο ελαιόλαδο και πλάθω μέτρια μπιφτέκια με το μείγμα του κιμά. Τα αραδιάζω επάνω στα καρότα και τα ψήνω για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά. Τα σερβίρω ζεστά.

Keywords: μπιφτέκια με λαχανικά,μπύρα

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Supreme