Μπιφτέκια κοτόπουλου με παιδική σπιτική κέτσαπ
Υλικά
Για τα μπιφτέκια
Για την κέτσαπ
Εκτέλεση
Για την κέτσαπ
-
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο τις ντομάτες και το κρεμμύδι και μαγειρεύω σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα μπλέντερ και πολτοποιώ καλά. Επαναφέρω το μίγμα με τις πολτοποιημένες ντομάτες στην κατσαρόλα και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνω το μίγμα να βράσει για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να δέσει η σάλτσα.
Μπιφτέκια
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνω καλά μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο και ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
Πλάθω 4 μεγάλα μπιφτέκια ή 8 μικρότερα και τα τοποθετώ σε ένα ταψάκι ελαφρά λαδωμένο.
-
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 10 λεπτά. Γυρίζω τα μπιφτεκάκια και από την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 8 λεπτά.
Σερβίρω τα μπιφτεκάκια με τη σπιτική κέτσαπ.
User Reviews
Yummy