Μπαβαρουάζ (Bavaroise) φράουλας με μαστίχα
Υλικά
Για τις βάσεις
Για την κρέμα μπαβαρουάζ
Για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Για τις βάσεις
-
Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά και δουλεύω με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Μοιράζω το μείγμα σε 5 τσέρκια διαμέτρου 8 εκ. και πιέζω για να δημιουργήσω συμπαγείς βάσεις. Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C και ψήνω τις βάσεις για 10-15 λεπτά. Τις μεταφέρω σε σχάρα και τις αφήνω να κρυώσουν.
Για την κρέμα
-
Σε ένα μπολ με κρύο νερό, βάζω τις ζελατίνες να μαλακώσουν.
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τις φράουλες, τα 50 γρ. ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύω για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι φράουλες και να μειωθούν τα υγρά στο μισό. Περνά το μείγμα από σίτα και κρατάω μόνο το χυμό. -
Βάζω το μισό χυμό στο κατσαρολάκι και προσθέτω τις ζελατίνες καλά στυμμένες. Ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τον υπόλοιπο χυμό φράουλα και τη μαστίχα και ανακατεύω.
-
Βάζω σε ένα μπολ τους κρόκους και τα 60 γρ. ζάχαρη και χτυπάω μέχρι να ενωθούν. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα και το ρίχνω στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα. Μεταφέρω το μείγμα στο κατσαρολάκι και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το μείγμα (δεν θα σφίξει ακόμη). Προσθέτω το μείγμα με το χυμό φράουλας και ανακατεύω. Περνάω το μείγμα από ψιλό σουρωτήρι και αφήνω την κρέμα να κρυώσει. Προσθέτω την σαντιγί και ανακατεύω καλά.
User Reviews
Mouth-watering