Μπαρμπούνια τραγανά σε στρώμα αλμύρας και λαχανικά σοτέ
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι και το καρυκεύω με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαντζουράνα και πάπρικα. Αλευρώνω τα φιλέτα μπαρμπουνιού με το αρωματισμένο αλεύρι.
-
Σε ένα τηγάνι, ρίχνω ελάχιστο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω την σκελίδα σκόρδο και την σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλει το άρωμά της. Πετάω το σκόρδο και τηγανίζω τα φιλέτα ψαριού. Μόλις αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα τα αποσύρω από το τηγάνι και τα ακουμπάω σε πιάτο στο οποίο έχω στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να αφήσουν τη περίσσια του λαδιού.
-
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω όλα τα λαχανικά σε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω. Μόλις μαλακώσουν, αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω τα λαχανικά σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και την κρέμα σκόρδου. Βάζω την αλμύρα, αλατοπιπερώνω και τη σοτάρω για 2 λεπτά.
-
Σερβίρω, στρώνοντας λίγη αλμύρα σε κάθε πιάτο. Συνεχίζω με τα φιλετάκια μπαρμπουνιού και το μίγμα λαχανικών. Περιχύνω το φαγητό με λάδι βασιλικού και λίγο χυμό λεμονιού.
User Reviews
Wow, this amazing!