προορισμός…γεύση!

Prep Time 2 hrs Cook Time 50 mins Rest Time 2 hrs Total Time 4 hrs 50 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τη βάση

Για την κρέμα

Για τη σάλτσα

Για το στόλισμα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω το κουτί ζαχαρούχο γάλα (χωρίς να το ανοίξω) σε ταψάκι και το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο. Το βάζω σε μεγαλύτερο ταψί και προσθέτω νερό μέχρι το μέσο του ταψιού. Ψήνω στο φούρνο στους 180°C για 1½ με 2 ώρες μέχρι να καραμελώσει.

  2. Πολτοποιώ στο μούλτι τα μπισκότα και  τα φουντούκια. Προσθέτω το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύω καλά μέχρι να «βραχούν» τα τρίμματα. Βάζω σε ένα ταψάκι, ένα τσέρκι 28 εκ. και απλώνω το μίγμα των μπισκότων. Στρώνω καλά τη βάση με ένα κουτάλι, για να έχει ομοιόμορφο πάχος.

  3. Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτω το τυρί κρέμα και χτυπάω για λίγο ακόμη. Αποσύρω από το μίξερ και προσθέτω το γιαούρτι και τις λιωμένες μπανάνες. Ανακατεύω καλά. Στρώνω την κρέμα πάνω στη βάση του μπισκότου και ψήνω το γλυκό σε μπεν μαρί (βάζω το ταψάκι μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί, και ρίχνω νερό μέχρι τα ¾ του ταψιού) στο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου. Το αφήνω να κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει εντελώς.

  4. Απλώνω το καραμελωμένο γάλα πάνω από το γλυκό. Στρώνω πάνω φετάκια μπανάνας που τα έχω περιχύσει με χυμό λεμονιού. Περιχύνω την υπόλοιπη σάλτσα καραμελωμένου γάλακτος και πασπαλίζω με σοκολάτα τριμμένη.

Keywords: banoffee cheesecake

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Excellent!