Μπάμιες τηγανητές πικάντικες με ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης
Υλικά
Για τις μπάμιες
Για το ντιπ πιπεριάς
Εκτέλεση
Για το ντιπ
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Βάζω σε ένα ταψάκι τις πιπεριές και τις σκελίδες σκόρδου. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να μαυρίσει η επιφάνειά τους. Βγάζω τις πιπεριές από το φούρνο, τις αφήνω για 10-15 λεπτά και τις ξεφλουδίζω. Αφαιρώ τους σπόρους και τις μεταφέρω στο μούλτι. Προσθέτω τα ψημένα σκόρδα, τα φυστίκια, το αλάτι, την πάπρικα, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές νερό. Πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό ντιπ. Αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτω 1-2 κουταλιές νερό ακόμη.
Για τις μπάμιες
-
Ρίχνω τις μπάμιες σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένω με κρύο νερό. Τις μεταφέρω σε μια πετσέτα και τις τρίβω απαλά για να στεγνώσουν. Κόβω με ένα μαχαίρι, το κοτσανάκι τους, χωρίς να τις τρυπήσω, τις αλατίζω και τις αφήνω για 30 λεπτά στο σουρωτήρι (ιδανικά σε ένα μέρος που το βλέπει ο ήλιος).
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τους σπόρους chia, τον μαραθόσπορο, το αλάτι, τον κουρκουμά, το μπούκοβο και το καγιέν. Προσθέτω το νερό και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύ χυλός. Ρίχνω μέσα στον χυλό τις μπάμιες και τις ανακατεύω για να αλειφθούν καλά. Αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά.
-
Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνω λίγες λίγες μπάμιες και τηγανίζω για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλες τις μπάμιες και τις σερβίρω αμέσως μαζί με το ντιπ πιπεριάς.
User Reviews
❤️ ❤️ ❤️