Μπακλαβάς γεμιστός με κέικ σοκολάτας
Υλικά
Για τον μπακλαβά
Για το κέικ σοκολάτας
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Για το κέικ σοκολάτας
-
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το κακάο. Ρίχνω αυτό το στεγνό μείγμα στο μπολ με τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάω όλα μαζί με το μίξερ, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο και αφράτο. Προθέτω την καρυδόψιχα και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
Συναρμολόγηση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Με το λιωμένο βούτυρο αλείφω ένα ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις περίπου 30 x 20 εκ. Αλείφω επίσης τα φύλλα από το ένα πακέτο φύλλα κρούστας (περίπου 10 - 11 φύλλα) και τα στρώνω το ένα επάνω στο άλλο στο ταψάκι, εφαρμόζοντάς τα καλά και στα τοιχώματα. Αδειάζω εκεί το μείγμα του κέικ και ισιώνω καλά την επιφάνεια. Σκεπάζω το μείγμα με τα φύλλα από το δεύτερο πακέτο φύλλα κρούστας, τα οποία αλείφω και αυτά ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Γυρίζω τις άκρες των φύλλων προς τα τοιχώματα του ταψιού για να σφραγίσω τη γέμιση και βουτυρώνω καλά την επιφάνεια. Χαράζω τα επάνω φύλλα σε καρεδάκια (ρόμβους), φτάνοντας μέχρι το μείγμα του κέικ, χωρίς να κόψω τα κάτω φύλλα, και ψήνω τον μπακλαβά για περίπου 50 λεπτά, μέχρι τα φύλλα να ροδίσουν.
Για το σιρόπι
-
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζω σε μέτρια φωτιά το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και την κανέλα, μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που το μείγμα θα κοχλάσει. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει και να γίνει χλιαρό.
-
Βγάζω τον μπακλαβά από τον φούρνο και, όσο είναι ακόμη καυτός, τον περιχύνω με το χλιαρό σιρόπι. Τον αφήνω να κρυώσει και τον σερβίρω.
User Reviews
Flavorful