Βάφλες λαχταριστές
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και κάνω μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνω εκεί το γάλα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύω καλά με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός), με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να φτιάξω ένα εντελώς λείο μείγμα. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζω το καλό ανακάτεμα.
-
Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω κατά μέρος για 1 ώρα, για να «ησυχάσει» το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά. Το μείγμα για βάφλες είναι έτοιμο.
-
Προθερμαίνω τη βαφλιέρα και ψήνω το μείγμα σε τέσσερις δόσεις, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τις σερβίρω ζεστές.
-
Με τι σερβίρονται;
• Με παγωτό βανίλια ή σοκολάτα και λιωμένη κουβερτούρα
• Με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων του δάσους (ή μαρμελάδα φράουλα) και πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη
• Με σπιτική λεμονόκρεμα και πασπαλισμένες με σκόνη κανέλας
• Με σπιτική σάλτσα καραμέλας και κοπανισμένους ξηρούς καρπούς
User Reviews
Really good!