Αυγά με σταμναγκάθι και ντοματίνια
Υλικά
Εκτέλεση
-
Καθαρίζω και πλένω καλά το σταμναγκάθι. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα χόρτα και τα βράζω για 8 λεπτά. Τα βγάζω με μια λαβίδα και τα μεταφέρω σε σουρωτήρι, ώστε να στραγγίξουν από τα νερά.
-
Βάζω σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω το κρεμμυδάκι, αλατίζω και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το σταμναγκάθι και το σοτάρω ανακατεύοντας απαλά ώστε να εξατμιστούν τα περισσότερα νερά τους.
-
Με ένα κουτάλι, κάνω «τρύπες» μέσα στα χορταρικά και σπάω εκεί τα αυγά. Προσθέτω τα ντοματίνια ενδιάμεσα, αλατοπιπερώνω και σκορπίζω το ροζ πιπέρι. Μαγειρεύω μέχρι να σφίξουν τα αυγά για περίπου 4-5 λεπτά.
Σερβίρω αμέσως.