Αχλαδοσοκολατόπιτα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Κόβω τα αχλάδια στη μέση, από το κοτσάνι προς τη βάση. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ τους πυρήνες με τα κουκούτσια.
-
Βουτυρώνω ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι με μέγεθος τέτοιο ώστε να χωράει τα κομμένα αχλάδια σε μονή στρώση, τα οποία τα βάζω στο ταψάκι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
-
Στο μίξερ (χειρός ή πάγκου) χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και το μείγμα να αφρατέψει ελαφρώς. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να αναμειχθούν καλά στο μείγμα. Στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσω τη λειτουργία του μίξερ ρίχνω σταδιακά τη σκόνη αμυγδάλου, το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάω καλά, σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος, προσθέτω και το γάλα και χτυπάω ελάχιστα, μέχρι απλά να αναμειχθεί.
-
Αδειάζω αυτό το μείγμα στο ταψάκι με τα κομμένα αχλάδια και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Ψήνω το γλύκισμα για 25 – 30 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
-
Μόλις κρυώσει, το ξεφορμάρω, το κόβω σε κομμάτια και το πασπαλίζω με τη ζάχαρη άχνη. Το συνοδεύω με λίγη σαντιγί.
User Reviews
Exciting!