Αχλάδια ψητά με ιβίσκο και απαλή κρέμα τυριού
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Καθαρίζω τα αχλάδια από τη φλούδα τους, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τους πυρήνες. Τοποθετώ τα μισά κομμένα αχλάδια σε ένα ταψάκι σε μονή στρώση, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
-
Σε μια κανάτα ανακατεύω το κρασί, την γρεναδίνη και τα φύλλα ιβίσκου. Ραντίζω με το μείγμα τα αχλάδια, πασπαλίζω με τα 60 γρ. άχνη και προσθέτω στο ταψάκι το ξύλο κανέλας. Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Σε τακτικά διαστήματα, περιβρέχω τα αχλάδια και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν.
-
Βγάζω τα ταψάκι από το φούρνο, αφαιρώ τα αχλάδια σε ένα πιάτο και τα διατηρώ ζεστά. Ανεβάζω τη θερμοκρασία τους 200°C και επαναφέρω το ταψάκι στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι τα υγρά να δέσουν και να γίνουν σαν σιρόπι.
-
Σε ένα μπολ βάζω το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, την 1 κουταλιά άχνη και τη βανίλια και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
-
Μοιράζω την κρέμα στα πιάτα και βάζω από 1-2 κομμάτια αχλάδια ανά μερίδα. Ραντίζω με το σιρόπι που έχει δημιουργηθεί στο ταψί και σερβίρω.
Note
Αν δεν θέλω να σερβίρω αμέσως, κρατάω την κρέμα σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο και τα ψημένα αχλάδια μαζί με το σιρόπι σε ένα μπολ.