Αχιβάδες με καψαλισμένο σκορδοβούτυρο και ωμά ντοματίνια
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, βράζω τις αχιβάδες al dente. Κρατάω ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και τα σουρώσω.
-
Σε ένα μεγάλο γουόκ ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Ψιλοκόβω τις δύο σκελίδες σκόρδο και «σπάω» τις άλλες δύο. Ρίχνω τα σκόρδα στο γουόκ και καβουρδίζω ανακατεύοντας μέχρι το βούτυρο να αρχίσει να αφρίζει. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι το βούτυρο να πάρει ένα ελαφρύ καφετί χρώμα.
-
Προσθέτω τα ζυμαρικά, τα ντοματίνια και φύλλα φρέσκου βασιλικού. Αλατοπιπερώνω και ανακινώ το γουόκ. Μοιράζω στα πιάτα και σκορπίζω φλέικς από σκληρό τυρί. Σερβίρω αμέσως.
Note
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Οι αχιβάδες παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β που ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό. Η υπέροχη αυτή συνταγή της Ντίνας, προσφέρει ένα επιπλέον πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και τη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Η παρουσία του αγελαδινού βουτύρου και του τριμμένου σκληρού τυριού Δανίας "απογειώνει" όχι μόνο γευστικά τη συνταγή, αλλά και θρεπτικά με δεδομένη την πολύ υψηλή περιεκτικότητα τους στη ζωτική για το ανοσοποιητικό βιταμίνη D, σε βιταμίνη Α για πιο υγιές δέρμα και μαλλιά και βέβαια σε ασβέστιο για ισχυρά οστά. Ο συνδυασμός των τριών αυτών θρεπτικών συστατικών περιορίζει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης και παράλληλα ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό. Ακόμα, μελέτες καταδεικνύουν πως το σκόρδο μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης κρυολογήματος κατά 63% και παράλληλα μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κρυολογήματος κατά 70%. Όλα τα παραπάνω είναι ιδιαίτερα σημαντικά λόγω της πολύπλευρης απειλής του κορωνoϊού.
User Reviews
Supreme
Supreme