Αυγοσαλάτα με αρακά και πικάντικη βινεγκρέτ
Υλικά
Για την βινεγκρέτ
Εκτέλεση
-
Καθαρίζω τα καρότα και τα κόβω σε μικρά καρέ (στο μέγεθος που έχει και ο αρακάς). Τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω αλάτι και τα βράζω για 15 λεπτά. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, βάζω τον αρακά, τους μαραθόσπορους, αλάτι και νερό και βράζω για 20 λεπτά. Σουρώνω ξεχωριστά τα δύο υλικά και τα κρατάω στην άκρη.
-
Βάζω σε ένα μπολάκι τα υλικά της βινεγκρέτ και ανακατεύω με πηρούνι.
-
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζω πρώτα τον αρακά και μετά τα καρότα. Ραντίζω με τη μισή βινεγκρέτ και δεν ανακατεύω. Απλώνω το γιαούρτι μέχρι να καλύψω τα λαχανικά.
-
Καθαρίζω τα αυγά και κόβω τα 4 στη μέση. Τα αφήνω στην άκρη. Ψιλοκόβω τα άλλα 3 αυγά και τα απλώνω επάνω στο γιαούρτι. Στολίζω με τα μισά αυγά και ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Πασπαλίζω με λίγο άνηθο και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Tastes great!