Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Ξεφλουδίζω τα αυγά και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω οριζοντίως στη μέση. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ με προσοχή τους σφικτούς κρόκους και τους βάζω σε ένα μεγάλο μπολ όπου τους λιώνω με ένα πιρούνι.
-
Βάζω τα ασπράδια σε ένα μεγάλο πιάτο, το καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο, μέχρι να χρησιμοποιήσω τα ασπράδια.
-
Προσθέτω σους κρόκους τη μουστάρδα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και την πάπρικα και ανακατεύω πολύ καλά, μέχρι να φτιάξω μια ομοιογενή πάστα. Τη δοκιμάζω και βάζω όσο αλατοπίπερο θέλω.
Αν θέλω, χτυπάω τα υλικά στο μούλτι για να γίνει η πάστα τελείως λεία και βελούδινη.
Τη βάζω για 1 - 2 ώρες στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει αρκετά. Τη βάζω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και προσαρμόζω μύτη με δοντάκια. -
Βγάζω τα αδειασμένα ασπράδια από το ψυγείο και τα αραδιάζω στην πιατέλα με όμορφο τρόπο. Με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής φτιάχνω ροζέτες από το μείγμα των κρόκων, μέσα στις κοιλότητες των ασπραδιών.
Διακοσμώ με τα φετάκια από τα πικάντικα ραπανάκια και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Terrific