προορισμός…γεύση!

Μπορεί ένα ραντεβού με το ταίρι σας να περιλαμβάνει ένα καλό εστιατόριο, πολύ χορό σε κάποιο κλαμπ ή ακόμη και μια βραδιά σε καλοκαιρινό κινηματογράφο, όμως ένα ραντεβού στο σπίτι, σας δίνει την ευκαιρία να βρεθείτε πιο κοντά.

Οργανώστε ένα τέλειο πικνίκ στο σπίτι με την ίδιο τρόπο που θα το κάνατε και έξω. Στρώστε μια κουβέρτα, βάλτε χαλαρή μουσική και φτιάξτε όμορφες, λαχταριστές λιχουδιές για να συνοδέψτε ένα τέλειο κοκτέιλ.

Για το κοκτέιλ σας, έχει φροντίσει ο Παναγιώτης Φράγκος, executive bartender, με πολλές περγαμηνές και σας προτείνει το twisted old fashioned Aromatic Cast. Από το κοκτέιλ δε θα μπορούσε να λείπει το brand συνώνυμο της περιοχής του Cognac, το “Remy Martin VSOP”.

Ο συνδυασμός του με το γλυκό κρασί του Οινοποιείου Σιγάλα, “Απηλιώτη” και η πινελιά από ανθόνερο, δημιουργεί ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι σε κελάρια και συνδυάζεται τέλεια με φαγητό.


Με γνώμονα το Aromatic Cast, η executive cheffe Ντίνα Νικολάου σας προτείνει να τα συνοδέψετε με τερίνα κοτόπουλο με ραζ ελ χανούτ και κρούστα φυστικιού αλλά και να τελειώσετε με τραγανά σαμπλεδάκια με κανέλα και ανθόνερο.

ΣΑΜΠΛΕΔΑΚΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΝΕΡΟ

Προετοιμασία: 20´    –    Ψήσιμο: 15-20´    –    Αναμονή: στο ψυγείο 3 ώρες

ΥΛΙΚΑ
140 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
30 ml ανθόνερο
50 γρ. αμύγδαλα χονδροκομμένα
Λίγη άχνη για το πασπάλισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό και το ανθόνερο και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω το μίγμα του αλεύρου και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία ζύμη. Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω τα αμύγδαλα.
Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθω σε μικρά μπαλάκια τα οποία τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνω τα σαμπλεδάκια για 15-20 λεπτά. Αφήνω τα μπισκοτάκια να κρυώσουν και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη.

#remymartincognac #remymartin #vsop #mixology #ktimasigalas

Prep Time 2 mins Cook Time 2 mins Total Time 4 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 1 Best Season: Suitable throughout the year

Για το εκπληκτικό αυτό Aromatic Cast θα χρειαστούμε

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Ανακάτεμα

    Ανακατεύω (stir) όλα τα υλικά

  2. Σερβίρισμα

    Σερβίρω, χωρίς πάγο σε ένα ποτήρι old fashioned.

Note

Το REMY MARTIN VSOP, με χρώμα ζωηρό χρυσαφί, αρώματα και γεύσεις κυρίως βανίλιας, καλοκαιρινών φρούτων, ειδικά ώριμων αχλαδιών και βερίκοκων, και νότες αρωμάτων βιολέτας, διακρίνεται για τη μεταξένια υφή του και το ισορροπημένο του τελείωμα.

Keywords: cocktail, aromatic cast, mixology, remy martin

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Exciting!