Αρνίσιο μπουτάκι με αγκινάρες
Υλικά
Για τις αγκινάρες
Εκτέλεση
Για το αρνάκι
-
Βάζω σε φαρδύ σκεύος το χυμό των λεμονιών, το σκόρδο, τους μαραθόσπορους, το μπούκοβο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Βάζω το μπουτάκι μέσα στο σκεύος και το «γυρίζω» αρκετές φορές μέχρι να «βραχεί» από τους χυμούς και το ελαιόλαδο και να κολλήσουν τα μπαχαρικά.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ανοίγω ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και τοποθετώ στο κέντρο το μπουτάκι. Προσθέτω και τα υγρά που έχουν απομείνει στο σκεύος και κλείνω το μπουτάκι σε πακέτο. Δένω με σπάγκο και το βάζω σε ένα ταψί. Ψήνω για 2 ώρες.
-
Βγάζω το κρέας από το φούρνο, ανοίγω το πακέτο και πετάω το αντικολλητικό χαρτί. Βάζω τριγύρω τις αγκινάρες και με ένα κουτάλι παίρνω από τα ζουμάκια του αρνιού και τις ραντίζω. Επαναφέρω στο φούρνο για 20 λεπτά.
Για τις αγκινάρες (τις ετοιμάζω ενώ ψήνετε το αρνάκι)
-
Σε ένα λεκανάκι ανακατεύω καλά μπόλικο κρύο νερό, 1 κουτ. γλυκού αλάτι, το χυμό από τα 2 λεμόνια. Αφαιρώ τα φύλλα από τις αγκινάρες και και με ένα κουταλάκι ξύνω και βγάζω το χνούδι από το εσωτερικό τους. Ρίχνω τις αγκινάρες στο λεκανάκι με το νερό.
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτω τις στραγγισμένες και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω τα υλικά για 4 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά. Προσθέτω τον άνηθο και όσο νερό χρειαστεί ώστε να καλυφθούν τα υλικά. Αφήνω να πάρουν βράση, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και τις αφήνω να μαγειρευτούν για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το χυμό από το 3ο λεμόνι.