Αρνίσια κότσια με σάλτσα λιαστής ντομάτας και πουρέ γλυκοπατάτας
Υλικά
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
Εκτέλεση
Για τα κότσια
-
Πλένω και σκουπίζω καλά τα κότσια και τα αλευρώνω παντού.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν κάψει καλά, προσθέτω τα κότσια και τα σοτάρω για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Αν δεν χωράνε όλα μαζί στην κατσαρόλα, τα σοτάρω ανά δύο.
Τα μεταφέρω σε ένα ταψί που να τα χωράει άνετα. -
Καθαρίζω καλά την κατσαρόλα από το λάδι και το καμένο αλεύρι και ρίχνω 2 κουτ. σούπας καινούριο ελαιόλαδο. Το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω το σκόρδο, ανακατεύω μια-δυο φορές μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του και σβήνω με το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτω τις πολτοποιημένες λιαστές ντομάτες και το χυμό ντομάτας, ανακατεύω και ρίχνω 1/2 φλιτζάνι (100 ml) νερό, αλάτι, πιπέρι, το δεντρολίβανο (φρέσκο ή ξερό), την κανέλα και τα μπαχάρια. Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και αδειάζω το περιεχόμενό του στο ταψί με τα κότσια.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C και σκεπάζω το ταψί με λαδόκολλες. Ψήνω τα κότσια για 1 ώρα, μέχρι το ψαχνό τους να μαλακώσει και να μελώσει.
Για τον πουρέ
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο κρύο αλατισμένο νερό βάζω τις γλυκοπατάτες και τις βράζω για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις βγάζω, τις αφήνω να κρυώσουν ελαφρώς για να μπορώ να τις πιάσω, και τις ξεφλουδίζω.
-
Τις πολτοποιώ με το μύλο των λαχανικών ή με ένα πιρούνι ή με το πρες-πουρέ (όχι όμως στο μπλέντερ ή στο μούλτι γιατί ο πουρές θα γίνει δυσάρεστα κολλώδης).
-
Προσθέτω στον ζεστό πουρέ 1 - 2 κουτ. σούπας βούτυρο, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Τον διατηρώ κατά μέρος, ζεστό, μέχρι να ψηθούν τα κότσια.
-
Μοιράζω τα κότσια σε πιάτα, τα περιχύνω με τη σάλτσα του ταψιού και συνοδεύω με τον πουρέ γλυκοπατάτας.
User Reviews
Really good!
Really good!