Ανάμεικτα λαχανικά τουρσί
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Βάζω κάθε λαχανικό σε ξεχωριστά βαθιά πιάτα ή μπολ. Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Όταν κοχλάσει ρίχνω κάθε λαχανικό να βράσει μόνο του, π.χ. πρώτα τα καρότα, μετά τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού, στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια κ.ο.κ. Βράζω κάθε λαχανικό όχι περισσότερο από 4 - 5 λεπτά γιατί θέλω να παραμείνουν τραγανά. Βγάζω κάθε λαχανικό με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνω σε μια λεκάνη όλα μαζί. Τα ανακατεύω πολύ καλά.
-
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζω το ξίδι, τη ζάχαρη, τους σπόρους πιπεριού ή τα γαρίφαλα και τα αφήνω να πάρουν μια-δυο βράσεις. Αποσύρω από τη φωτιά και σουρώνω το υγρό.
-
Μοιράζω τα ανάμεικτα λαχανικά σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και τα απογεμίζω με το καυτό μείγμα του ξιδιού. Αφήνω το υγρό να κρυώσει καλά μέσα στα βαζάκια και μετά τα κλείνω.
User Reviews
Excellent!