Αμυγδαλωτά | Παραδοσιακά και γεμιστά
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάζω τα ασπράδια σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα.
-
Βάζω σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα αμύγδαλα, την μετρημένη ζάχαρη, τη βανίλια και το σιμιγδάλι. Προσθέτω σε δόσεις την μαρέγκα και ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια κολλώδης ζύμη.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 175°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Βάζω αρκετό ανθόνερο σε ένα μπολ και το κρατάω στο πλάι.
Χωρίζω το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. -
Για το πρώτο μέρος ζύμης, βρέχω τα χέρια μου, παίρνω μικρές δόσεις ζύμης και πλάθω σε σχήμα αχλαδιού. Βάζω τα αμυγδαλωτά στη λαμαρίνα και βάζω στην κορυφή τους από ένα γαρύφαλο.
-
Με το δεύτερο μέρος ζύμης, πλάθω μικρά μπαλάκια, τα πιέζω ελαφρά και τα γεμίζω με λίγα κράνμπερις. Τα αραδιάζω στη λαμαρίνα και τα ψήνω όλα μαζί για 13-14 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζω από το φούρνο, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.
Note
Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ
User Reviews
το ανθονερο τι το κανω δε καταλαβα
Τέλεια