προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 mins Cook Time 12 mins Total Time 22 mins Servings: 6

Υλικά

Για τα burger

Για το κρεμμύδι πίκλα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τα burger

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύω ελαφρά (ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΩ) μέχρι να ενωθούν τα υλικά και χωρίζω το μείγμα σε 6 δόσεις. Τα βάζω σε ένα ταψάκι και βάζω στο κέντρο από ένα κομμάτι βούτυρο.

  1. Ζεσταίνω καλά το bbq, αλείφω με ελάχιστο βούτυρο την καυτή πλάκα και τοποθετώ τα μπέργκερ και τα ψήνω για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για το κρεμμύδι πίκλα

  1. Βάζω σε ένα κατσαρόλακι το μηλόξιδο, το ξύδι, το μέλι και μια πρέζα αλάτι. Βάζω το κατσαρολάκι στη φωτιά και το αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις. Βάζω τα φετάκια κρεμμυδιών σε ένα ψηλό βαζάκι, ρίχνω το μείγμα ξυδιού, πιέζω με ένα κουτάλι για να βυθιστούν τα κρεμμύδια και σκεπάζω το βάζο. Αφήνω το κρεμμύδι για 2 ώρες στο ψυγείο.

Συναρμολόγηση

  1. Κόβω τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνω για λίγα λεπτά στο bbq. Βάζω στο κάτω κομμάτι και σε σειρά μουστάρδα και κέτσαπ, φύλλα μαρουλιού, φέτες ντομάτας και φέτες αγγουράκι τουρσί. Βάζω επάνω το ψημένο μπέργκερ, αρκετή πίκλα κρεμμυδιού, αλείφω με λίγη μαγιονέζα το επάνω μέρος των ψωμιών και κλείνω το μπέργκερ.
    Σερβίρω αμέσως.

Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *