προορισμός…γεύση!

Αγκινάρες γεμιστές με πιπεριές και τραγανή κρούστα

Αγκινάρες γεμιστές με πιπεριές και τραγανή κρούστα

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 50 mins Cook Time 7 mins Total Time 57 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 4 Best Season: Spring

Υλικά

Για την τραγανή κρούστα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνω τις καθαρισμένες καρδιές αγκινάρας και το χυμό λεμονιού. Τις βράζω για 30 - 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην διαλύονται.

  2. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν απαλά. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.

Τραγανή κρούστα

  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
    Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο ταψί. Μόλις οι αγκινάρες βράσουν τις στραγγίζω, τις αφήνω να κρυώσουν ελαφρώς και τις αραδιάζω στο ταψί, σε μονή στρώση, με το άνοιγμα προς τα πάνω. Μοιράζω το μείγμα πιπεριάς στις αγκινάρες, μέχρι τη μέση, και τις γεμίζω μέχρι επάνω με το τραγανό μείγμα της κρούστας.
    Βάζω το ταψί σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου και ψήνω τις γεμιστές αγκινάρες για 5 - 7 λεπτά, μέχρι η κρούστα να ροδίσει όμορφα. Τις σερβίρω χλιαρές και συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.

Keywords: αγκιναρες γκρατινε γεμιστες πιπεριες

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Exceptional!