Αγκινάρες γεμιστές με πιπεριές και τραγανή κρούστα
Υλικά
Για την τραγανή κρούστα
Εκτέλεση
-
Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνω τις καθαρισμένες καρδιές αγκινάρας και το χυμό λεμονιού. Τις βράζω για 30 - 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην διαλύονται.
-
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν απαλά. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.
Τραγανή κρούστα
-
Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο ταψί. Μόλις οι αγκινάρες βράσουν τις στραγγίζω, τις αφήνω να κρυώσουν ελαφρώς και τις αραδιάζω στο ταψί, σε μονή στρώση, με το άνοιγμα προς τα πάνω. Μοιράζω το μείγμα πιπεριάς στις αγκινάρες, μέχρι τη μέση, και τις γεμίζω μέχρι επάνω με το τραγανό μείγμα της κρούστας.
Βάζω το ταψί σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου και ψήνω τις γεμιστές αγκινάρες για 5 - 7 λεπτά, μέχρι η κρούστα να ροδίσει όμορφα. Τις σερβίρω χλιαρές και συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.
User Reviews
Exceptional!