προορισμός…γεύση!

Ρολό με δύο κιμάδες και ζαμπόν

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 80 λεπ Total Time 1 ώρα 40 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολ ενώνω το κιμά κοτόπουλου με το 1 αυγό, τα κυβάκια πράσινης πιπεριάς, το ½ φλιτζάνι κασέρι, το ½ φλιτζάνι μαϊντανό, το 1 φλιτζάνι φέτα  και τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με πάπρικα. Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα, σκεπάζω με πλαστική μεμβράνη και φυλάω στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  2. Σε ένα άλλο μπολ ενώνω το μοσχαρίσιο κιμά με το άλλο αυγό, τη κόκκινη πιπεριά, το υπόλοιπο κασέρι, την υπόλοιπη φέτα, τον υπόλοιπο μαϊντανό και το κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σκεπάζω με πλαστική μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  3. Μετά από 30 λεπτά απλώνω στην επιφάνεια εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας το μίγμα του μοσχαρίσιου κιμά σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο στρώμα διαστάσεων 17 Χ 25 εκ. πάνω από αυτό στρώνω το μίγμα του κιμά κοτόπουλου και ισιώνω την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τέλος στρώνω τις φετούλες ζαμπόν, ανασηκώνοντας τη λαδόκολλα τυλίγω σε ρολό, σφίγγοντας και διπλώνοντας τις άκρες του.

  4. Τυλίγω αυτό το ρολό με τη λαδόκολλα σε αλουμινόχαρτο σφιχτά. Μεταφέρω το ρολό σε ταψάκι φούρνου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 20 λεπτά.

  5. Παίρνω το ζουμί που έβγαλε το ρολό όταν ψήθηκε και το ζεσταίνω με το ζωμό κότας. Τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθούν, προσθέτω τη μουστάρδα και το γιαούρτι. Δένω τη σάλτσα με μια κουταλιά κορν φλάουρ που την έχω διαλύσει σε ½ φλιτζανάκι ζεστό νερό.
    Σερβίρω το ρολό σε φέτες και περιχύνω με τη σάλτσα.

Keywords: ρολο με δυο κιμαδες ζαμπον

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Flavorful

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Flavorful