προορισμός…γεύση!

Το γνωστό σε όλους σκορδόψωμο αποκτά σχήμα, χρώμα και άρωμα. Οι δύο πολτοί σκόρδου το κάνει ιδιαίτερα ευπαρουσίαστο. Χωρίστε τα σκορδομπαλάκια και φτιάξτε σάντουιτς ή συνοδέψτε ένα αρωματικό κοκκινιστό.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

μαργαριτα σκορδατη με δυο παστες σκορδου

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Cook Time 45 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 16 λεπτά. Servings: 1 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Το γνωστό σε όλους σκορδόψωμο αποκτά σχήμα, χρώμα και άρωμα. Οι δύο πολτοί σκόρδου το κάνει ιδιαίτερα ευπαρουσίαστο. Χωρίστε τα σκορδομπαλάκια και φτιάξτε σάντουιτς ή συνοδέψτε ένα αρωματικό κοκκινιστό.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Σε ένα μπολάκι βάζω το χλιαρό νερό, τη μαγιά και το μέλι και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα.

    blank
  2. Σε ένα άλλο μπολάκι βάζω τους κρόκους, το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και τα χτυπάω καλά με ένα πιρούνι.

    blank
  3. Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι, κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί το μείγμα της μαγιάς και το μείγμα των κρόκων. Ανακατεύω καλά τα υλικά, με κυκλικές κινήσεις, φέρνοντας τα υγρά υλικά του κέντρου προς την περιφέρεια με το αλεύρι, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά σε ένα ενιαίο μείγμα. Χωρίζω το μείγμα σε δύο μπολ, φροντίζοντας το ένα να είναι λίγο περισσότερο από το άλλο. Στο λιγότερο προσθέτω την κρέμα λευκού σκόρδου και στο περισσότερο προσθέτω την κρέμα μαύρου σκόρδου.

    blank
  4. Ζυμώνω τα μείγματα για 5-6 λεπτά το καθένα μέχρι να φτιάξω δύο ζύμες ελαστικές και μαλακές. Σκεπάζω τα μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνω για 1 – 1½ ώρα σε ένα σχετικά χλιαρό μέρος, μέχρι να φουσκώσουν καλά. Ζυμώνω ξανά τα μείγματα για λίγο μέχρι να ξεφουσκώσουν και τα χωρίζω, το μεν λευκό σε 3 ίσα κομμάτια, το δε μαύρο σε 4 ίσα κομμάτια και τα πλάθω σε μπαλίτσες.

    blank
  5. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια μεγάλη λαμαρίνα (ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου) και βάζω στο κέντρο τη μία μαύρη μπάλα ζύμης, ενώ «κολλάω» τις υπόλοιπες γύρω από αυτήν, φροντίζοντας να μπαίνουν εναλλάξ (λευκό και μαύρο σκόρδο) φτιάχνοντας έτσι ένα μεγάλο λουλούδι, μια μαργαρίτα. Τη σκεπάζω με μια μεγάλη πετσέτα και την αφήνω κατά μέρος για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.

    blank
  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Ξεσκεπάζω τη «μαργαρίτα», την αλείφω ελαφρώς με ελάχιστο χλιαρό νερό και πασπαλίζω τις μπάλες, εναλλάξ με σουσάμι και μαυροσούσαμο. Ψήνω το ψωμί για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα και σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 1


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: μαργαριτα σκορδατη δυο παστες σκορδου

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Exciting!

Απάντηση