Απολαυστική και ιδιαίτερα χορταστική πίτα με ζυμαρικά και πικάντικο λουκάνικο. Μπορεί εύκολα να σερβιριστεί σε μπουφέ ή πάρτι.

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Βράζω τα μακαρόνια αλ ντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό υπολογίζοντας 1-2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας
-
Τα στραγγίζω, χωρίς να τα ξεβγάλω με κρύο νερό και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ
-
Χτυπάω σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, τη γραβιέρα και αλατοπιπερώνω
-
Προσθέτω το μίγμα των αυγών στα μακαρόνια
-
Ανακατεύω μαλακά χωρίς να σπάσω τα μακαρόνια
-
Αφαιρώ από το λουκάνικο τη μεμβράνη και το ψιλοκόβω
-
Το βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι και το σοτάρω σε μέτρια φωτιά, χωρίς να προσθέσω λιπαρή ουσία, μέχρι να πάρει χρώμα για 10 λεπτά
-
Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το δυόσμο
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις
-
Αλείφω τη φόρμα για κέικ με ελαιόλαδο και στρώνω τα 4 φύλλα ζύμης ενώ φροντίζω να λαδώνω ελαφρώς ενδιάμεσα
-
Δεν κόβω τα φύλλα αλλά αφήνω ότι περισσεύει να προεξέχει από τη φόρμα και από τις δυο πλευρές
-
Βάζω τη μισή ποσότητα από το μίγμα με τα μακαρόνια και πάνω στρώνω το μίγμα με το λουκάνικο
-
Τελειώνω με το υπόλοιπο μίγμα από τα μακαρόνια
-
Κλείνω την πίτα με τα φύλλα ζύμης που προεξέχουν από τη φόρμα ενώ τα αλείφω ενδιάμεσα με ελάχιστο ελαιόλαδο
-
Ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα
-
Αποσύρω από το φούρνο, και το αφήνω να κρυώσει για 30 λεπτά
-
Αναποδογυρίζω την πίτα σε μακρόστενη πιατέλα και για να την σερβίρω την κόβω σε κομμάτια